Szakmai információk

A Medistus® Antivirus lágypasztilla Kistosyn® 200-kivonatot tartalmazó, IIa osztályba sorolt orvostechnikai eszköz (CE 0481). Hatását és biztonságos használatát a 93/42/EGK irányelv szerint elvégzett vizsgálatok igazolják.

Vírusos és bakteriális eredetű, fertőző és gyulladásos légúti megbetegedések megelőzésére –

fizikai (mechanikai) akadályképzéssel a száj- és garatnyálkahártyán.

Felnőttek és tizenévesek, illetve 6 éves és idősebb gyermekek részére.

Tartósítószer-, színezék-, cukor-, glutén- és laktózmentes.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK:

  • a garat- és a szájnyálkahártya természetes védőfunkciójának támogatására, vírusos és bakteriális légúti fertőzések ellen, fizikai akadályképzés révén
  • vírusos és bakteriális eredetű fertőző és gyulladásos légúti megbetegedések megelőzésére, a száj- és garatnyálkahártyán kiépülő fizikai (mechanikai) akadályképzés által

Medistus Antivirus

ADAGOLÁS, A FELHASZNÁLÁS MÓDJA ÉS IDŐTARTAMA:

  • Fokozottan fertőzésveszélyes helyeken.
  • Fokozott vírusos és bakteriális fertőzésveszély esetén.
  • Felnőttek számára naponta 3-6 alkalommal javasolt a lágypasztilla lassú elszopogatása.
  • 12 év feletti (és min. 25 kg testsúllyal rendelkező) gyermekek számára naponta 3 alkalommal javasolt a lágypasztilla lassú elszopogatása
  • 6 év feletti gyermekeknek napi 1 lágypasztilla lassú elszopogatása javasolt.

Gyermekek számára fulladásveszélyt jelenthet a lágypasztilla, amennyiben a gyermek még nem képes biztonságosan elszopogatni azt. Gyermekek esetében fokozottan kell ügyelni a helyes használatra.

Amennyiben szájon át szed gyógyszert, úgy hagyjon 2 óra szünetet a gyógyszer és a Medistus® Antivirus bevétele között.

A Medistus® Antivirus lágypasztilla Kistosyn® 200 kivonatot tartalmaz. A Medistus® Antivirus lágypasztilla IIa. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz ( 0481). Hatását és biztonságos használatát a 93/42/EGK irányelv szerint elvégzett vizsgálatok igazolják.

A Medistus® Antivirus lágypasztilla egy növényi alapú hatóanyag-kombinációt tartalmazó, újszerű hatásmechanizmussal rendelkező orvostechnikai eszköz. A Kistosyn® 200 kivonat természetes hatóanyagai filmszerű védőréteget képeznek a száj- és a garatnyálkahártyán. Ez a filmréteg olyan fizikai (mechanikai) akadályt jelent a légúti fertőzést okozó vírusok és baktériumok számára, amely segít megelőzni behatolásukat a szervezet sejtjeibe és így további szaporodásukat is. A Medistus® Antivirus lágypasztilla növényi hatóanyagai támogatják a száj- és a garatnyálkahártya természetes védőfunkcióját. A keletkező filmbevonat fokozza a száj- és garatnyálkahártya nedvességét és ennek köszönhetően a külső irritációk hatása is jelentősen csökkenhet. A fizikai hatásmechanizmusának köszönhetően nem alakul ki rezisztencia.

A Kistosyn® 200-kivonat növényi alapú hatóanyag-kombináció, a Medistus® Antivirus lágypasztilla védjeggyel ellátott aktív összetevője.

A Kistosyn® 200-kivonat hatóanyagai kettős hatással rendelkeznek:

1. A száj- és garatnyálkahártyán egy filmszerű védőréteget, egy ún. mukoadhezív bevonatot képeznek, amely nedvesíti a nyálkahártyát és ezáltal segíti a száj-és garatnyálkahártya felületi sérüléseinek regenerálódását. Ez a filmszerű védőréteg fizikai akadályt képez a száj-és garatnyálkahártyán a kórokozókkal szemben és így erősíti a száj- és garatnyálkahártya természetes védőfunkcióját.

2. A Kistosyn® 200-kivonatban található speciális polifenol vegyületek a száj-és garatnyálkahártya felületi fehérjéinek receptoraihoz kapcsolódva ún. adsztringens hatást fejtenek ki, lezárják a potenciális kórokozók elől a nyálkahártya felületén található kapcsolódási pontokat. A Kistosyn® 200-kivonat polifenol vegyületei ugyanakkor nem specifikus módon képesek a burkos légúti vírusok glikoproteinjeihez kapcsolódva inaktiválni azokat, a baktériumok sejtfalával reakcióba lépve pedig megnehezítik a sejtekhez kapcsolódást.

Hatóanyag: Kistosyn® 200 kivonat

Egyéb összetevők: maltit, szorbit, tisztított víz, aszkorbinsav, citromsav, aroma, növényi olaj, sztevia kivonat, borsmentaolaj.

Tartósítószert és színezéket nem tartalmaz.

Cukor-, glutén- és laktózmentes.

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Természetes egészségvédelem fokozottan fertőzésveszélyes helyeken.

A Medistus® Antivirus lágypasztillákat kizárólag a dobozon feltüntetett „minőségét megőrzi” időpontig szabad felhasználni.

A Medistus® Antivirus lágypasztillákat tizenévesek, illetve 6 éves és idősebb gyermekek is használhatják.

6 éves kor feletti gyermekeknek napi 1 lágypasztilla lassú elszopogatása javasolt. 12 év feletti (és min. 25 kg testsúllyal rendelkező) gyermekek számára egy lágypasztilla lassú elszopogatása javasolt, napi 3 alkalommal.

További információkért olvassa el a használati útmutatóban található utasításokat.

A lágypasztillák gyermekek számára fulladásveszélyt jelenthetnek, ha a gyermek még nem képes a lágypasztillát biztonságosan elszopogatni. Gyermekek esetében különös gondossággal kell eljárni.

Gyermekektől elzárva tartandó!

Keresse a gyógyszertárakban, drogériákban.

Sem mellékhatás, sem kontraindikáció nem ismert.